Friday, September 3, 2010

MET Summer HD Festival


Azt hiszem, tegnap igen stílusosan sikerült ünnepelnem. A Metropolitan Opera ugyanis épp most tartja a nyári HD opera fesztiválját, ami ingyenes Operát jelent HD minőségben, szabadtéren. Tavaly rendezték meg először, és a nagy sikerre való tekintettel idén is nekivágtak. 2.800 szék várja a látogattókat, jegy nem szükséges, helyfoglalás érkezési sorrendben. A rendezvény keretein belül igen neves darabokat láthatunk, íme a lista:

Aug. 28 - “Tosca” at 8 p.m.

Aug. 29 - “The Magic Flute” at 8 p.m.

Aug. 30 - “Der Rosenkavalier” at 7:15 p.m.

Aug. 31 - “Doctor Atomic” at 7:45 p.m.

Sept. 1 - “Les Contes D’Hoffman” at 7:45 p.m.

Sept. 2 - “La Boheme” at 8 p.m.

Sept. 3 - “Hansel and Gretel” at 8 p.m.

Sept. 4 - “Turandot” at 8 p.m.

Sept. 5 - “Aida” at 8 p.m.

Sept. 6 - “Carmen” at 7:45 p.m.

Tegnap csodaszép esténk volt, kiváló hőmérséklet, lágyan fújdogáló szél, szemet gyönyörködtető környezet. Mivel nálunk még mindig elég melegek a nappalok, bátral le tudtunk ülni a földre, nem kellett attól tartanunk, hogy felfázunk. (Az igazat megvallva olyan meleg volt az aszfalt, hogy izzadt a popsim.) A II. felvonás után viszont sikerült leülnünk egy székre, és onnan azért mégis kényelmesebb volt az előadás. Jenna barátnőmmel a 'Bohéméletet' láttuk, mondanom sem kell, hogy potyogtak a könnyeim a darab végén.

Ha nem mossa el a vihar, akkor ma lehet megnézem a 'Jancsi és Juliska'-t. A 'Carmen'-t nagyon szerettem volna látni, de sajnos van jegyem a US Open hétfő esti mérkőzéseire az Arthur Ashe Stadionba. (328-as szekció)

Igen, most lehet irígykedni! :)

No comments: